Bănci și Asigurări

Plăţile de taxe şi impozite cu cardul au făcut un salt de 50% în 2016, până la 360 milioane de lei

Cătălin Creţu,direc­torul general pentru Ro­mâ­nia, Croaţia, Slo­ve­nia şi Malta în cadrul Visa: Creş­terile cele mai mari s-au înregistrat în ca­zul plăţilor online.

Cătălin Creţu,direc­torul general pentru Ro­mâ­nia, Croaţia, Slo­ve­nia şi Malta în cadrul Visa: Creş­terile cele mai mari s-au înregistrat în ca­zul plăţilor online.

Autor: Anelis Baciu

13.03.2017, 00:05 121
Băncile din România au înregistrat anul trecut peste un milion de plăţi de taxe cu cardul în valoare de 360 mil. lei (80 mil. euro), potrivit da­telor colectate de Visa. Faţă de 2015 valoa­rea taxelor şi impozitelor plătite cu cardul a fost mai mare cu 50%, în timp ce numărul tran­zac­ţiilor a crescut cu 80%.

„Aceste creşteri se datorează dublării plă­ţi­lor online şi extinderii reţelei de accep­tare, în condiţiile în care a cres­cut nu­mă­rul primă­ri­ilor înrolate pe Ghişeul.ro (n.red.- sistemul na­ţio­nal de plată a taxelor şi im­pozitelor online). Creş­terile cele mai mari s-au înregistrat în ca­zul plăţilor online, şi este nor­mal să fie aşa, în con­diţiile în care aici sunt be­ne­ficiile cele mai mari, contribuabilii nu mai pierd timp la cozi in­ter­minabile“, a declarat Cătălin Creţu, direc­torul general pentru Ro­mâ­nia, Croaţia, Slo­ve­nia şi Malta în cadrul Visa.

Anul trecut, una din trei tranzacţii de plată a taxelor şi impozitelor cu cardul a fost rea­li­zată în mediul online. Circa 370.000 de taxe în valoare de 78 mil. lei au fost plătite în 2016 prin Ghişeul.ro sau pe plat­for­mele dedicate ale pri­mă­riilor. Aceas­ta înseamnă o valoare medie a unei tranzacţii de plată online a taxelor cu cardul de 210 de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO