Bănci și Asigurări

Isărescu: CEC are nevoie de majorarea capitalului; vânzarea a 10% din acţiuni la bursă e plauzibilă

Isărescu: CEC are nevoie de majorarea capitalului; vânzarea a 10% din acţiuni la bursă e plauzibilă

Autor: Alexandra Chelu

07.02.2011, 14:01 54

CEC Bank are nevoie în viitor de o majorare de capital pentrucontinuarea expansiunii, iar realizarea acestei operaţiuni prinvânzarea unei participaţii de 10% la bursă este o variantăplauzibilă, a declarat, luni, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

"CEC, care şi-a extins aria de activitate, a început să câştigecotă de piaţă, şi cred că are nevoie în viitor pentru a-şi continuaaceastă expansiune de o creştere de capital. Cum se va face aceastăcreştere de capital, tot acţionarul principal va hotărî. O creşterea capitalului prin vânzarea unei părţi de 10% (...) la bursă credcă este o variantă plauzibilă", a spus Isărescu, în cadrul uneiconferinţe de presă.

El a subliniat că deciziile privind CEC sunt luate de acţionarulprincipal, adică de statul român.

"Deocamdată CEC are indicatorii de adecvare a capitalului, delichiditate la nivelurile necesare", a concluzionat guvernatorulbăncii centrale.

Preşedintele CEC Bank, Radu Gheţea, a declarat săptămâna trecutăpentru MEDIAFAX că CEC are nevoie de o majorare substanţială decapital, indiferent sub ce formă, pentru a se menţine în pas cupiaţa bancară şi realizarea investiţiilor necesare următoarei etapede devoltare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO