Isărescu: CEC are nevoie de majorarea capitalului; vânzarea a 10% din acţiuni la bursă e plauzibilă

Autor: Alexandra Chelu 07.02.2011

CEC Bank are nevoie în viitor de o majorare de capital pentru continuarea expansiunii, iar realizarea acestei operaţiuni prin vânzarea unei participaţii de 10% la bursă este o variantă plauzibilă, a declarat, luni, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

"CEC, care şi-a extins aria de activitate, a început să câştige cotă de piaţă, şi cred că are nevoie în viitor pentru a-şi continua această expansiune de o creştere de capital. Cum se va face această creştere de capital, tot acţionarul principal va hotărî. O creştere a capitalului prin vânzarea unei părţi de 10% (...) la bursă cred că este o variantă plauzibilă", a spus Isărescu, în cadrul unei conferinţe de presă.

El a subliniat că deciziile privind CEC sunt luate de acţionarul principal, adică de statul român.

"Deocamdată CEC are indicatorii de adecvare a capitalului, de lichiditate la nivelurile necesare", a concluzionat guvernatorul băncii centrale.

Preşedintele CEC Bank, Radu Gheţea, a declarat săptămâna trecută pentru MEDIAFAX că CEC are nevoie de o majorare substanţială de capital, indiferent sub ce formă, pentru a se menţine în pas cu piaţa bancară şi realizarea investiţiilor necesare următoarei etape de devoltare.