Bănci și Asigurări

Cinci sefi din leasing schimbati intr-un an

16.03.2010, 23:05 102

Caderea dramatica a pietei de leasing, cu peste 70%, a dus laschimbarea a cinci sefi de companii de top in ultimul an, dar si lascaderea puternica a salariilor executivilor care au ramas inaceasta industrie.

Cei cinci manageri care si-au schimbat jobul sunt Adrian Alexe(CEO al Tiriac Leasing), Claudiu Sendroiu (director executiv alTiriac Leasing), Mircea Dihel (CEO al OTP Leasing), MihaelaMateescu (CEO al Raiffeisen Leasing) si Claudiu Stanescu (CEO alBCR Leasing). BCR, Tiriac si Raiffeisen Leasing se numara printrecele mai mari companii din aceasta piata. Anul 2009 a fost extremde dificil pentru managerii din leasing, in conditiile in careafacerile unora au scazut chiar si cu 90%, iar numarulrau-platnicilor a urcat exponential.

Dintre executivii care au parasit companiile pe care leconduceau doar unul a ramas in aceasta industrie: Mircea Dihel,care a trecut de la OTP la Tiriac Leasing. "Sunt situatii in caredirectorii pleaca deoarece este frustrant sa vezi ca scadebusinessul, dupa ce a avut cresteri de 30-40% in anii anteriori. Inalte situatii este vorba si de presiunea actionarilor", afirmaGeorge Butunoiu, unul dintre cei mai cunoscuti head hunteri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO