Cinci sefi din leasing schimbati intr-un an

Autor: Angela Placinta 16.03.2010

Caderea dramatica a pietei de leasing, cu peste 70%, a dus la schimbarea a cinci sefi de companii de top in ultimul an, dar si la scaderea puternica a salariilor executivilor care au ramas in aceasta industrie.

Cei cinci manageri care si-au schimbat jobul sunt Adrian Alexe (CEO al Tiriac Leasing), Claudiu Sendroiu (director executiv al Tiriac Leasing), Mircea Dihel (CEO al OTP Leasing), Mihaela Mateescu (CEO al Raiffeisen Leasing) si Claudiu Stanescu (CEO al BCR Leasing). BCR, Tiriac si Raiffeisen Leasing se numara printre cele mai mari companii din aceasta piata. Anul 2009 a fost extrem de dificil pentru managerii din leasing, in conditiile in care afacerile unora au scazut chiar si cu 90%, iar numarul rau-platnicilor a urcat exponential.

Dintre executivii care au parasit companiile pe care le conduceau doar unul a ramas in aceasta industrie: Mircea Dihel, care a trecut de la OTP la Tiriac Leasing. "Sunt situatii in care directorii pleaca deoarece este frustrant sa vezi ca scade businessul, dupa ce a avut cresteri de 30-40% in anii anteriori. In alte situatii este vorba si de presiunea actionarilor", afirma George Butunoiu, unul dintre cei mai cunoscuti head hunteri.