Bănci și Asigurări

Bancherii văd primele semne ale crizei cu războiul la graniţă. Creditele neperformante nu vor întârzia să apară. Omer Tetik, CEO, BT: Estimăm că va fi o creştere a numărului de clienţi cu dificultăţi de plată, temporar

Bancherii văd primele semne ale crizei cu războiul la...

Autor: Mircea Nica

23.04.2022, 11:10 11629

Bogdan Neacşu, şeful ARB şi al CEC Bank: Suntem precauţi pe finanţare. Ne-am luat toate măsurile necesare pentru a face faţă ♦ Flavia Popa, secretar general, BRD: Doar panica noastră poate conduce la dezastrul de care ne temem.

Trei bancheri din bănci mari prezente pe piaţa locală au transmis prin intermediul Centrului de Soluţionare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar (CSALB) câteva semne ale crizei, în contextul creşterii inflaţiei şi dobân­zilor şi a războiului de la graniţă.

Pentru perioada următoare există o estimare a creşterii numărului de clienţi cu dificultăţi de plată, temporar cel puţin, având în vedere majorarea do­bân­zilor, creşterea accentuată a pre­ţurilor şi războiul de lângă Ro­mân­ia, iar bancherii sunt precauţi pe par­tea de finan­ţare, însă susţin că şi-au luat măsuri pentru a face faţă, sistemul ban­car este foarte solid şi cu o lichi­ditate ex­celentă şi amintesc faptul că veni­turile românilor au crescut în ultimii ani.

Omer Tetik, CEO al Băncii Transilvania, cea mai mare bancă de pe piaţa locală, estimează o creşte a numărului de clienţi cu dificultăţi de plată, temporar cel puţin, în perioada următoare. În acelaşi timp, el susţine că veniturile din România au crescut destul de rapid în ultimii ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO