Bănci și Asigurări

Austriecii de la Ersteopereaza modificari in conducerea BCR

17.03.2010, 23:01 18

Martin Skopek, cehul care s-a ocupat de reasezarea operatiunilorde retail ale BCR, cea mai mare banca locala, dupa preluarea decatre austriecii de la Erste Bank, va prelua de la 1 iulie pozitiade membru al Comitetului Executiv al Holdingului, urmanda sacoordoneze de la Viena operatiunile de retail din intreagaregiune.

Skopek, 43 de ani, a venit in 2006 pe postul de vicepresedinteal BCR de pe o pozitie similara detinuta in cadrul CeskaSporitelna, cea mai mare subsidiara a grupului Erste. El se varetrage din conducerea BCR inainte de a prelua postul de laViena.

Retailul BCR va fi coordonat de Oana Petrescu, care in prezentdetine postul de vicepresedinte al bancii, responsabil deoperatiuni si IT. Si ea a fost adusa in echipa de conducere abancii de Erste, dupa ce detinuse in trecut pozitii de managementin zona diviziilor de servicii financiare la companiile deconsultanta Anderson si Ernst&Young.

Coodonarea diviziei de operatiuni si IT a BCR va fi asigurata deDominic Bruynseels, CEO-ul bancii, pana la numirea unui nouvicepresedinte.

Totodata, austriecii au decis sa creeze un nou post devicepresedinte executiv la BCR, responsabil de managementulriscurilor. Aceasta functie, inclusa acum in atributiilevicepresedintelui executiv financiar Helmuth Hintringer, va fipreluata de la 1 august de Michael Beitz, care in prezent detine opozitie similara la subsidiara grupului din Slovenia. Beitz are oexperienta de 25 de ani in cadrul Erste si a fost parte a echipeicare a asigurat tranzitia BCR dupa preluarea de catre grupulaustriac.

Toate aceste numiri trebuie sa fie avizate si de BancaNationala.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO