Austriecii de la Ersteopereaza modificari in conducerea BCR

Autor: Liviu Chiru 17.03.2010

Martin Skopek, cehul care s-a ocupat de reasezarea operatiunilor de retail ale BCR, cea mai mare banca locala, dupa preluarea de catre austriecii de la Erste Bank, va prelua de la 1 iulie pozitia de membru al Comitetului Executiv al Holdingului, urmanda sa coordoneze de la Viena operatiunile de retail din intreaga regiune.

Skopek, 43 de ani, a venit in 2006 pe postul de vicepresedinte al BCR de pe o pozitie similara detinuta in cadrul Ceska Sporitelna, cea mai mare subsidiara a grupului Erste. El se va retrage din conducerea BCR inainte de a prelua postul de la Viena.

Retailul BCR va fi coordonat de Oana Petrescu, care in prezent detine postul de vicepresedinte al bancii, responsabil de operatiuni si IT. Si ea a fost adusa in echipa de conducere a bancii de Erste, dupa ce detinuse in trecut pozitii de management in zona diviziilor de servicii financiare la companiile de consultanta Anderson si Ernst&Young.

Coodonarea diviziei de operatiuni si IT a BCR va fi asigurata de Dominic Bruynseels, CEO-ul bancii, pana la numirea unui nou vicepresedinte.

Totodata, austriecii au decis sa creeze un nou post de vicepresedinte executiv la BCR, responsabil de managementul riscurilor. Aceasta functie, inclusa acum in atributiile vicepresedintelui executiv financiar Helmuth Hintringer, va fi preluata de la 1 august de Michael Beitz, care in prezent detine o pozitie similara la subsidiara grupului din Slovenia. Beitz are o experienta de 25 de ani in cadrul Erste si a fost parte a echipei care a asigurat tranzitia BCR dupa preluarea de catre grupul austriac.

Toate aceste numiri trebuie sa fie avizate si de Banca Nationala.