Bănci și Asigurări

Acţiunile bancare au scăzut abrupt după ce Ministrul Boloş a vehiculat că România ar putea aplica modelul de impozitare cu care Italia a şocat investitorii. Analist: Ceva bun din afară nu puteam să luăm exemplu

Acţiunile bancare au scăzut abrupt după ce Ministrul...

Autor: Liviu Popescu

06.09.2023, 07:30 18549

Broker: Banii se fac la cumpărare În Italia investitorii au fost daţi peste cap de o taxă anunţată peste noapte la începutul lui august şi care prevedea o impozitare de 40% a profiturilor  Reacţia puternic negativă a pieţei a determinat guvernul să reanalizeze opţiunile.

Perspectiva unei supraimpozitări a sectorului bancar din România, anunţată luni seară de Ministrul Finanţelor Marcel Boloş într-o emisiune televizată ca fiind în lucru şi „după modelul din Italia unde au o taxă specială de 40%“, a adus scăderi substanţiale marţi la Bursa de Valori.

Acţiunile Băncii Transilvania (simbol bursier TLV) au scăzut cu 2,43% la închidere, după ce pe parcursul zilei au avut şi un minus de 4%. Circa 500 mil. lei s-au evaporat din capitalizarea celei mai mari bănci din România. Banca a închis la 20,88 lei pe acţiune şi la o capitalizare de circa 16,6 mld. lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO