Business Internaţional

Ce salariu va avea Mark Thompson, englezul de la conducerea New York Times

Ce salariu va avea Mark Thompson, englezul de la conducerea New York Times

Autor: Ana Obretin

24.08.2012, 17:11 306

Potrivit unui anunţ publicat vineri de compania americană, din noiembrie şi până la sfârşitul anului 2013, Mark Thompson va fi remunerat cu peste 8 milioane de dolari.

Astfel, Thompson "va primi un salariu de bază anual de 1 milion de dolari", anunţă cotidianul american în acest comunicat. Acestuia i se adaugă un bonus fix pentru anul 2013 de "100% din salariul de bază", o primă de instalare de 3 milioane de dolari (rezultată parţial din acţiuni) şi o primă pe termen lung a cărei valoare pentru anul viitor este estimată la 3 milioane de dolari.

The New York Times va acoperi, de asemenea, cheltuielile legate de mutarea lui Thompson în Statele Unite, dar şi pe cele juridice, care se ridică la un nivel maxim de 125.000 de dolari.

The New York Times a anunţat oficial, marţi, numirea ca preşedinte-director general al publicaţiei a lui Mark Thompson, în vârstă de 55 de ani, şeful BBC din mai 2004.

El se va concentra, începând din noiembrie, pe trei direcţii principale, creşterea, inovaţia digitală şi expansiunea internaţională a publicaţiei The New York Times, a precizat într-un comunicat directorul acesteia, Arthur Sulzberger Jr..

Mark Thompson îşi anunţase în luna martie intenţia de a părăsi BBC după Jocurile Olimpice de la Londra, care s-au încheiat pe 12 august.

Aflat la conducerea BBC de peste opt ani, Mark Thompson "a contribuit la creşterea identităţii mărcii în domeniul produselor noi şi al serviciilor digitale", a subliniat Sulzberger. "Toate acestea au făcut din el candidatul ideal pentru a conduce The New York Times, în momentul în care ne concentrăm pe creşterea companiei, domeniul digital şi o expansiune internaţională", a mai spus acesta.

The New York Times este "una dintre marile puteri din domeniul informaţiei pe plan mondial şi o marcă cu un potenţial uriaş, atât în Statele Unite, cât şi în restul lumii", a spus, la rândul său, Mark Thompson. El a mai spus că intenţionează să exploreze "noi metode de a aduce un jurnalism de o calitate, integritate şi profunzime extraordinare cititorilor de peste tot".

The New York Times nu mai avea preşedinte-director general de la plecarea lui Janet Robinson, în decembrie 2011, şi căuta, potrivit declaraţiilor lui Sulzberger, pe cineva care are experienţă în domeniul digital şi al platformelor multiple.

Mark Thompson şi-a construit întreaga carieră lucrând pentru BBC, cu excepţia unei scurte incursiuni profesionale la postul Channel 4, în perioada 2002 - 2004.

El este creditat cu performanţa de a fi introdus BBC în era digitală, cu dezvoltarea reţelei BBC pe plan internaţional, cu lansarea unor noi produse inovatoare şi cu generarea unor noi surse de venituri obţinute din platformele multiple.

BBC numără în prezent 10 staţii radio naţionale şi tot atâtea posturi de televiziune, 40 de staţii radio locale şi un site internaţional. Serviciul internaţional al BBC (radio, televiziune şi internet) difuzează programele BBC în 27 de limbi străine. BBC are în total peste 22.000 de angajaţi.

Mark Thompson va prelua conducerea The New York Times într-o perioadă în care această publicaţie se confruntă, ca şi celelalte grupuri media, cu schimbări în preferinţele de lecturare ale cititorilor şi cu o piaţă publicitară nesigură.

Luna trecută, The New York Times Company, grupul media care deţine The New York Times, Herald Tribune, Boston Globe şi site-urile lor, a anunţat că a obţinut în 2011 venituri de 2,3 miliarde de dolari, dar a înregistrat în al doilea trimestru al anului 2012 o pierdere netă de 88 de milioane de dolari şi o scădere de 6,6% a veniturilor sale din publicitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO