Media & Advertising

Mark Thompson, directorul reţelei BBC, noul preşedinte director general al The New York Times

Mark Thompson, directorul reţelei BBC, noul preşedinte director general al The New York Times

Foto: AFP

Autor: Mediafax

15.08.2012, 17:15 186

Mark Thompson, directorul reţelei BBC, va fi începând din luna noiembrie noul preşedinte director general al publicaţiei The New York Times, au anunţat, marţi, reprezentanţii companiei americane, citaţi de AFP.

Mark Thompson are 55 de ani şi se află la conducerea BBC din anul 2004. El se va concentra, începând din noiembrie, pe trei direcţii principale: creşterea, inovaţia digitală şi expansiunea internaţională a publicaţiei The New York Times, a precizat într-un comunicat directorul acesteia, Arthur Sulzberger Jr..

Mark Thompson îşi anunţase în luna martie intenţia de a părăsi BBC după Jocurile Olimpice de la Londra, care s-au încheiat duminică.

Aflat la conducerea BBC de peste opt ani, Mark Thompson "a contribuit la creşterea identităţii mărcii în domeniul produselor noi şi al serviciilor numerice", a subliniat Sulzberger. "Toate acestea au făcut din el candidatul ideal pentru a conduce New York Times, în momentul în care ne concentrăm pe creşterea companiei, domeniul digital şi o expansiune internaţională".

The New York Times este "una dintre marile puteri din domeniul informaţiei pe plan mondial şi o marcă cu un potenţial uriaş, atât în Statele Unite, cât şi în restul lumii", a spus la rândul său Mark Thompson.

El a spus totodată că intenţionează să exploreze "noi metode de a aduce un jurnalism de o calitate, integritate şi profunzime extraordinare cititorilor de peste tot".

The New York Times nu mai avea preşedinte director general de la plecarea lui Janet Robinson în decembrie 2011 şi căuta, potrivit declaraţiilor lui Sulzberger, pe cineva care are experienţă în domeniul digital şi al platformelor multiple.

Mark Thompson şi-a construit întreaga carieră lucrând pentru BBC, cu excepţia unei scurte incursiuni profesionale la postul Channel 4, în perioada 2002 - 2004.

El este creditat cu performanţa de a introduce BBC în era digitală, cu dezvoltarea reţelei BBC pe plan internaţional, cu lansarea unor noi produse inovatoare şi cu generarea unor noi surse de venituri obţinute din platformele multiple.

BBC numără în prezent 10 staţii radio naţionale şi tot atâtea posturi de televiziune, 40 de staţii radio locale şi un site internaţional. Serviciul internaţional al BBC (radio, televiziune şi internet) difuzează programele BBC în 27 de limbi. BBC are în total peste 22.000 de angajaţi.

Mark Thompson va prelua conducerea The New York Times într-o perioadă în care această publicaţie se confruntă, ca şi celelalte grupuri media, cu schimbări în preferinţele de lecturare ale cititorilor şi cu o piaţă publicitară nesigură.

Luna trecută, The New York Times Company, grupul media care deţine The New York Times, Herald Tribune, Boston Globe şi site-urile lor, a anunţat că a obţinut în 2011 venituri de 2,3 miliarde de dolari, dar a înregistrat în al doilea trimestru al anului 2012 o pierdere netă de 88 de milioane de dolari şi o scădere de 6,6% a veniturilor sale din publicitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO