Ziarul de Duminică

PREVIEW/ Prezidentiale la Uniunea Scriitorilor din Romania

PREVIEW/ Prezidentiale la Uniunea Scriitorilor din Romania
11.11.2009, 15:50 41
Luni, 23 noiembrie a.c., la Uniunea Scriitorilor din Romania(USR) au loc alegerile prezidentiale. Din 1989 incoace, aceastapozitie/functie (de presedinte al USR) a fost ocupata, succesiv, decatre: Mircea Dinescu, Laurentiu Ulici, Eugen Uricaru si NicolaeManolescu (actualul presedinte in functie).
La alegerile din aceasta toamna si-au anuntat, public,candidatura (in ordine alfabetica): Stefan Agopian, Nicolae Breban,Dan-Mircea Cipariu, Nicolae Manolescu si Constantin Stan. Scriitoridin generatii diferite, cu programe diferite pe alocuri siasemanatoare in mai multe privinte. Agopian, Breban, Cipariu siStan pleaca din postura de candidati, Manolescu pleaca din posturade presedinte. Ambele situari au avantaje si dezavantaje. Avantajulcelor ce candideaza este faptul ca nu au a da socoteala asupra unuimandat anterior, iar avantajul presedintelui in exercitiu este capoate pleda pentru continuitate (asta in conditiile in care isi vaputea justifica, credibil, mandatul pe cale sa expire). Care estemiza? Greu de spus. Poate o anumita pozitie in ierarhia sociala,poate oarecare inlesnire materiala, poate si una si alta, poatechiar dorinta de a repune in circulatie si de a consolidaprestigiul meseriei de scriitor.

Una peste alta, la alegerile din acest an s-a inregistrat opremiera: toti cei cinci candidati si-au facut publice programele,pe internet. Le prezentam si noi, asa cum sunt, fara nici uncomentariu. Ordinea prezentarii este alfabetica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO