Ziarul de Duminică

Opt muzicieni-extratereştri debarcă la Bucureşti/ de Ziarul de duminică

Opt muzicieni-extratereştri debarcă la Bucureşti/ de Ziarul de duminică

Buletin Stiri

Autor: Ziarul de Duminica

31.08.2012, 10:23 134


Umor şi muzică în stil new yorkez

Voca People ajung în curând în România; distribuţia show-ului din New York va evolua la Sala ArCuB, într-un spectacol incendiar, cu şapte reprezentaţii consecutive, între 31 octombrie şi 4 noiembrie. Voca People (foto 1) creează o comedie muzicală de senzaţie. Ei combină într-un mod surprinzător interpretarea a capella cu stilul modern al beatbox-ului, cu ajutorul căruia imită sunetele unei întregi orchestre (tobe, trompete, chitare şi multe altele) fără să folosescă niciun instrument muzical. Ceea ce veţi asculta sunt doar voci, care realizează cele mai surprinzătoare combinaţii sonore. Concertul lor este o experienţă de neuitat, care împleteşte excelenţa muzicală cu umorul de cea mai bună calitate. Spectacolul are un concept unic. Undeva în Univers există o planetă albă şi strălucitoare, numită Voca, pe care singura modalitate de comunicare este muzica. După un mileniu de călătorii prin spaţiu, câţiva locuitori ai acestei planete, extratereştrii prietenoşi Voca People, ajung pe Terra. Nava lor spaţială aterizează pe Pământ pentru a-şi alimenta generatoarele vehiculului cosmic cu energia muzicală a celor mai cunoscute hituri de la noi. Voca People este format din 8 muzicieni - extratereştri: 3 cântăreţe, fiecare aparţinând câte unui registru muzical (soprană, mezzosoprană şi alto), 3 solişti masculini (tenor, bariton şi bass) plus 2 interpreţi de beatbox, care emit sunete nepământene, extraordinare. Ei explorează universul sonor al melodiilor interpretate de-a lungul timpului de ABBA, Queen, John Lennon, Madonna, Michael Jackson, Glenn Miller, George Michael, Spice Girls etc, precum şi al creaţiilor clasice ale marilor compozitori: Mozart, Brahms, Bach, Beethoven, Bizet, Händel, Rossini şi Carl Orff - în total peste 70 de piese muzicale.

Piese de referinţă în transmisie live la The Light Cinema

Teatrul Naţional din Londra demarează al patrulea sezon de Transmisii Live, începând cu septembrie 2012, transmiţând spectacole în direct de pe scena naţională în cinematografe şi locuri destinate artei din întreaga lume. De la primul sezon din 2009, peste 800.000 oameni au vizionat spectacolele de la National Theatre pe marile ecrane din întreaga lume. Producţiile din sezonul patru sunt: O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopţii (bazată pe cel mai vândut roman la nivel mondial de Mark Haddon, adaptare pentru teatru de Simon Stephen), Ultimul Haussman (de Stephen Beresford) şi Timon din Atena(de William Shakespeare, cu Simon Russell Beale în rolul principal). Mai multe piese pentru 2013 vor fi anunţate în curând. Tariful general pentru un spectacol de teatru NT Live la The Light Cinema Bucureşti (foto 2): 55 lei.

Arta şi dezvoltareaurbană

Cu ocazia deschiderii Sinopale 4 - Bienala de Artă de la Sinop (foto 3), Turcia - Asociaţia Culturală Europeană a organizat în perioada 24-26 august o conferinţă având ca temă ''Arta şi cultura - catalizator al dezvoltării urbane''. La această conferinţă vor participa specialişti internaţionali în domeniu, printre invitaţi aflându-se şi Eugen Pănescu, arhitect-urbanist care predă la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism din Cluj şi director al "Planwerk Cluj". Proiectul este rezultatul iniţiativei din 2011 cu acelaşi titlu, susţinută şi de ICR Istanbul şi care a avut ca rezultat decizia Ministerului Culturii şi Turismului din Turcia de a se implica în cofinanţarea unui proiect european de renovare a penitenciarului local pentru a fi integrat în circuitul cultural al oraşului Sinop. Anul trecut, ICR Istanbul a susţinut prezenţa a patru specialişti în urbanism şi management cultural, pe lângă Eugen Pănescu România fiind reprezentată în acest proiect european de către Ionu Liviu Cioana (artist cunoscut sub pseudonimul Mircea Nicolae, cu o contribuţie substanţială în arta urbană contemporană), Rarita Zbranca şi Istvan Szakacs (manageri culturali la AltArt Cluj). În săptămâna precedentă deschiderii evenimentului a avut loc o serie de conferinţe pe teme conexe managementului cultural în cadrul "Sinopale Academy".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO