Ziarul de Duminică

Cum să trăieşti sănătos/ de Stelian Ţurlea

Cum să trăieşti sănătos/ de Stelian Ţurlea

Autor: Stelian Turlea

28.04.2011, 23:35 47

Deşi faptul nu este nicăieri evidenţiat, este limpede că celedouă cărţi pe care le prezentăm astăzi la această rubrică fac partedintr-o colecţie a Editurii Corint. Amândouă au ca teme rezolvareaunor probleme de sănătate, prin urmare se adresează unui publicfoarte larg.

Valentin Fuster - Învaţă să trăieşti sănătos. Sfaturile melepentru o viaţă sănătoasă. În colaborare cu Josp Corbella.Traducere de Darius Aurelian Dragomir. Cardiologul Valentin Fuster(Barcelona, 1943) este directorul Institutului Cardiovascular alSpitalului Mount Sinai din New York, presedinte stiintific alCentrului National Spaniol de Cercetari Cardiovasculare si,anterior, presedintele Asociatiei Americane a Inimii (AHA) si alFederatiei Mondiale a Inimii (WHF). Cercetarile sale asupraoriginii accidentelor cardiovasculare i-au adus in 1996 PremiulPrincipele de Asturia pentru Cercetare. Este unicul cercetator carea primit toate premiile stiintifice ale celor mai importanteorganizatii de cardiologie din lume. Impreuna cu Josep Corbella ascris cartea de faţă si, impreuna cu Jose Luis Sampedro si OlgaLucas, "La ciencia y la vida".

Cartea "Invata sa traiesti sanatos" cuprindesfaturi de baza pentru ingrijirea sanatatii si imbunatatireacalitatii vietii. Structurata astfel incat sa poata fi citita de lainceput pana la sfarsit precum o povestire - precizează editura - ,dar si pentru a permite fiecarui cititor sa inceapa cu acelecapitole care il intereseaza, cartea prezinta intr-un limbajaccesibil ceea ce medicina cunoaste astazi despre problemele desanatate care ii preocupa cel mai mult pe oameni: controlulgreutatii, alimentatia ideala, colesterolul, activitatea fizica,tensiunea arteriala, investigatiile medicale, consumul de alcool,dependenta de tutun, stresul, ba chiar implicatiile tristetii siale fericirii asupra sanatatii.

Valentin Fuster, Luis Rojas Marcos. În colaborare cu EmmaReverter. Inimă şi minte. Calea către sănătatea fizică şipsihică. Traducere de Melania Constantienscu. Despre ValentinFuster am scris în prezentarea precedentă. Luis Rojas Marcos s-anăscut tot în 1943, la Sevilla, a emigrat în 1968 în SUA, undelocuieşte şi acum şi unde s-a dedicat medicinei, psihiatriei şisănătăţii publice. În 1992 a fost numit şef al Serviciilor deSănătate Mintală, Alcoolism şi Dependenţă de Droguri ale NewYorkului. În prezent este profesor de psihiatrie la Universitateadin New York. "Minte sanatoasa in corp sanatos" ramane o afirmatiepe cat de veche, pe atat de universala, pe care Valentin Fuster,cardiolog si cercetator de prestigiu, si Luis Rojas Marcos, eminentpsihiatru, si-au insusit-o de-a lungul a multi ani de experienta.În textul prin care îşi prezintă cartea, editura spune:Autorii pledeaza pentru necesitatea de a asculta mesajele pecare corpul si mintea noastra ni le trimit pentru a ne mentinesanatosi. Prin intermediul a douazeci de cazuri reale de bolnavicare se prezinta la cardiolog, doctorii impartasesc cu cititoriiexperientele lor cu acesti pacienti. Ei explica intr-o manieradidactica natura fiecarui caz si metoda adoptata de medic sipacient pentru vindecare. Scrisa in colaborare cu scriitoarea sijurnalista Emma Reverter, "Inima si minte" include douazeci depovesti fascinante referitoare la complexitatea fiintei umane.David este un copil in varsta de sapte ani care este nelinistit sicare simte oboseala numai cand se afla la scoala, Joe este un tanarlipsit de motivatie care acuza dureri in piept, Isabel este ofemeie de varsta mijlocie cu o hipertensiune arteriala a careiorigine nu se cunoaste si care este ingrijorata pentru situatia eifamiliala si profesionala. Sunt doar cateva dintre cele douazeci decazuri in care cititorul se poate regasi si de la care poate invatacum sa-si apere sanatatea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO