ZF Transilvania

Nelu Iordache de la Romstrade, împreună cu alte firme, contestă rezultatul licitaţiei pentru pista aeroportului din Cluj

Nelu Iordache de la Romstrade, împreună cu alte firme, contestă rezultatul licitaţiei pentru pista aeroportului din Cluj

Autor: Laurentiu Cotu

28.06.2011, 13:27 1080

Compania Romstrade, controlată de omul de afaceri Nelu Iordache,şi consorţiile Cooperativa Edille Appennino-Airport ManagementConsultancies, respectiv Construcciones Sanchez-DominguezSando-Delta A.C.M. 93-Drum Concept au contestat rezultatullicitaţiei pentru atribuirea contractului ce vizează construcţianoii piste a aeroportului din Cluj.

Consiliul Judeţean Cluj, în subordinea căruia se află aeroportuldin Cluj-Napoca, a atribuit luna aceasta un contract în valoare de137,8 mil. lei (circa 33 mil. euro), consorţiului format dincompaniile Icco-Systems, controlată de omul de afaceri Costan CălinFilimon, SC Construcţii Napoca şi Geo Arc, în vederea execuţieilucrărilor de construcţie pentru primii 2.100 de metri ai pisteiaeroportului clujean.

Luni, 27 iunie, a expirat termenul legal pentru depunereacontestaţiilor în ceea ce priveşte procedura de atribuire în cazulcontractului de achiziţie publică pentru pista de decolareaterizare de 3.500 de metri, etapa I, până la această dată fiinddepuse trei contestaţii.

''Autoritatea contractantă va formula un punct de vedere pe careîl va transmite Comisiei Naţionale de Soluţionare a Contestaţiilor(CNSC), care în termenul legal, de 20 de zile, trebuie să formulezeun punct de vedere asupra acestei situaţii. Contestaţiile vor fipostate, pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP)'', audeclarat reprezentanţii Consiliului Judeţean Cluj.

Proiectul de construcţie a noii piste a convins 6 consorţii defirme să depună oferte pentru licitaţia organizată de ConsiliulJudeţean Cluj, în vederea desemnării constructorului pentru primii2.100 de metri. Dintre cele 6 oferte depuse, patru au fostdescalificate din mai multe motive, printre care şi lipsa unordocumente. Spre finalul licitaţiei, lupta s-a dat între companiaRomstrade, controlată de Nelu Iordache (oferta fiind de 155,3 mil.lei) şi consorţiul format din companiile Icco-Systems, deţinută deomul de afaceri Costan Călin Filimon, SC Construcţii Napoca şi GeoArc (oferta fiind de 137,8 mil. lei). Consorţiul din care faceparte compania controlată de Călin Filimon a câştigat licitaţia, înbaza criteriului cel mai mic preţ oferit.

Termenul limită pentru primirea ofertelor a fost 7 aprilie 2011.Conform CJ Cluj, au fost depuse oferte de către consorţiului formatdin SC Construcţii Napoca, Icco Systems şi Geo Arc Otopeni (137.8mil. lei), compania Romstrade a oferit 155,3 mil. lei, iarasocierea Impresa Pizzarotti&C.SpA, Imprea Cavalleri OttavioSpA a oferit 162,1 mil. lei.

Consorţiul Construcciones Sanchez, Dominguez Sando, Delta A.C.M.93 şi Drum Concept a depus o ofertă de 131,6 mil. lei, în vreme deasocierea Grup 4 Instalaţii, Sc Sylc Con Trans a oferit 152,4 mil.lei. Ultima ofertă a venit din partea consorţiului CooperativaEdille Appennino, Airport Management Consultancies, având o valoarede 127,4 mil. lei.

Potrivit Consiliului Judeţean Cluj, modalitatea de finanţare ainvestiţiei sunt fondurile proprii, creditele bancare, fonduriexterne nerambursabile, alocaţii bugetare şi alte fonduri legalconstituite cu destinaţia de investiţii.

Reprezentanţii CJ Cluj au spun că noua pistă a aeroportului vafi construită în două etape, începând cu acest prim segment de2.100 de metri. Prelungirea ulterioară, până la 3.500 de metri, seva face după finalizarea procesului de despăgubiri şi deviere acursului râului Someş, cel mai probabil în cursul anului viitor.Actuala pistă va fi păstrată ca şi cale de rulare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO