ZF Transilvania

Investiţie de 15 mil. euro pentru extinderea şi reabilitarea reţelelor de alimentare cu apă şi canalizare din municipiul Dej, judeţul Cluj, şi din alte 12 sate învecinate

Investiţie de 15 mil. euro pentru extinderea şi...

Autor: Laurentiu Cotu

30.03.2022, 17:18 94

Compania de Apă Someş, subordonată Consiliului Judeţean Cluj, a finalizat o investiţie de 69,8 mil. lei (aproximativ 15 mil. euro) în extinderea şi reabilitarea reţelelor de alimentare cu apă şi canalizare din municipiul Dej, precum şi din alte 12 localităţi componente ale comunelor Bobâlna şi Recea Cristur.

’’Am reuşit, la exact doi ani de la semnarea contractului de lucrări, să finalizăm această investiţie de aproximativ 15 milioane de euro. În perioada următoare demarăm procedura de recepţie, astfel încât, în cel mai scurt timp, cei aproape 18.000 de noi beneficiari din partea de nord a judeţului Cluj să poată avea parte de serviciile furnizate’’, a declarat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, într-un comunicat de presă.

În cadrul investiţiei au fost reabilitate şi extinse reţelele de alimentare cu apă pe o lungime totală de 76,56 km. Au mai fost realizate şapte staţii de pompare a apei şi trei de clorinare, respectiv trei rezervoare de înmagazinare a apei. În ceea ce priveşte canalizarea, lucrările de reabilitare şi extindere s-au derulat pe o lungime totală de 34,5 km, de-a lungul a 68 de străzi din municipiul Dej. Reţeaua a mai cuprins 11 noi staţii de pompare a apei uzate.  

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO