ZF Transilvania

Furnizorul de echipamente electrice Electroglobal Cluj mizează pe o creştere de 10-15% a afacerilor în acest an

Furnizorul de echipamente electrice Electroglobal Cluj...

Autor: Laurentiu Cotu

14.10.2022, 16:29 154

Furnizorul de soluţii şi echi­pamente electrice pentru sistemele de automatizări industriale, acţionări electrice şi sisteme de iluminat Electroglobal Cluj, controlat de Radu Ciorba în aso­ciere cu Maksay Csaba, estimează pentru acest an o creştere de 10-15% a afacerilor faţă de anul trecut. Compania a încheiat anul 2021 cu o cifră de afaceri de 154,5 mil. lei (31,4 mil. euro), un profit net de peste 6 mil. lei (1,2 mil. euro) şi cu un număr mediu de 121 de angajaţi, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor.

’’Ne dorim ca 2022 să fie un an de creştere accelerată a cifrei de afaceri, însă cu provocări deosebite pe multiple planuri, care vor conduce la costuri inerente şi o presiune mare pe întreg personalul Electroglobal. Lanţul de aprovizionare problematic, creşterea preţurilor la toate produsele şi serviciile achiziţionate, presiunea costurilor salariale şi deficitul forţei de muncă înalt sau mediu calificată, dar şi pandemia sunt doar câteva din variabilele unei ecuaţii complicate pe care fiecare manager va trebui să o rezolve pentru a se obţine un rezultat pozitiv’’,a declarat pentru ZF Transilvania Radu Ciorba, director general şi unul dintre acţionarii Electroglobal.

Electroglobal SA a preluat afacerea companiei ES Elektro România SRL, printr-un transfer de business aprobat de Consiliul Concurenţei la finalul lunii decembrie 2021. Prin adăugarea afacerii ES Elektro România, Electroglobal îşi consolidează poziţia în piaţa industrială de distribuitor specializat de echipamente electrice pe trei axe - creşterea numărului de clienţi, diversificarea furnizorilor şi a gamei de produse şi extinderea portofoliului de servicii tehnice.

Compania nu a făcut publică valoarea tranzacţiei. La oferta actuală de servicii a companiei (proiectare şi fabricaţie tablourilor electrice, dezvoltarea de software pentru PLC-uri <controler logic programabil> şi proiecte la cheie în domeniul automatizărilor industriale, acţionărilor electrice şi iluminat) s-au adăugat activităţi de training pentru programarea PLC-uri,  automatizărilor industriale şi acţionărilor electrice sprijinind clienţii cu un pachet mai consistent în cursa accelerată a  automatizării şi digitalizării, potrivit unor informaţii furnizate anterior de oficialii Electroglobal.

’’Prin adăugarea afacerii ES Elektro România, Electroglobal îşi consolidează poziţia pe piaţă şi îşi completează portofoliul de servicii şi produse, oferind cursuri de programare în domeniul automatizărilor şi acţionărilor industriale, pe lângă serviciile existente precum engineering, acţionări electrice de mare putere, fabricaţie a tablourilor electrice şi proiecte la cheie în domeniul automatizărilor electrice şi iluminat. Concomitent cu transferul activităţii, grupul itsme preia un pachet de acţiuni minoritar la Electroglobal, pentru a sprijini în continuare creşterea companiei în furnizarea de componente şi servicii tehnice’’, a spus Radu Ciorba.

ES Elektro România a devenit operaţională pe piaţa locală în cursul anului 2009. Activă în furnizarea de componente electro-tehnice şi servicii către ’’Industrie’’, ES Elektro deserveşte clienţi de pe întreg teritoriul ţării, de la sediul central situat în Cluj-Napoca, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei. ES Elektro România este membră a grupului internaţional de companii itsme (Industrial Technology and Supply for Mechanical and Electrical).

’’Pe tremen scurt, vom deschide un nou centru logistic destinat dezvoltării pe care ne-o propunem pentru următoarea perioadă pe toate planurile, contribuind prin digitalizare atât la creşterea productivităţii, cât şi la îmbunătăţirea serviciilor oferite clienţilor noştri’’, a afirmat Ovidiu Oţoiu, marketing manager Electroglobal.

Compania clujeană furnizează aparataj electric de joasă tensiune, motoare electrice, convertizoare de frecvenţă, automate programabile, senzori, corpuri şi surse de iluminat, cabluri şi materiale de instalaţii, colaborând cu clienţi din sectorul materialelor de construcţii, energie, industrie, dar şi cu beneficiarii direcţi, precum integratorii de sistem şi instalatori.

Compania Electroglobal a fost înfiinţată în anul 2004 la Cluj, ca distribuitor de materiale şi echipamente electrice ale unor importanţi producători europeni, fiind controlată în prezent de Radu Ciorba Cristian şi de Maksay Csaba, în condiţiile în care, cel de-al treilea asociat, Ioan Ciorba, s-a retras în 2015 din companie. La momentul înfiinţării, Electroglobal era deţinută de către 4 antreprenori (2 cetăţeni români şi 2 cehi). Începând din luna septembrie 2020 a fost schimbată forma juridică a companiei Electroglobal, din Societate cu Răspundere Limitată (S.R.L.) în Societate pe Acţiuni (S.A.).

laurenţiu.cotu@zf.ro

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO