ZF Transilvania

Finanţare de 25 mil. lei pentru achiziţionarea a 17 micobuze electrice pentru elevii din judeţul Arad

Finanţare de 25 mil. lei pentru achiziţionarea a 17...

Autor: Laurentiu Cotu

23.04.2024, 16:53 33

Consiliul Judeţean Arad a accesat o finanţare de 25 mil. lei (5 mil. euro), prin Fondul Naţional de Mediu, pentru achiziţionarea a 17 microbuze electrice şcolare pentru elevii din localităţile Ineu, Lipova, Pecica, Nădlac, Sebiş, Curtici, Păuliş, Şagu, Beliu, Bocsig, Cermei, Pilu, Conop, Cărand, Archiş, Hăşmaş, Şilindia.

’’Prin achiziţionarea de microbuze şcolare electrice, ne propunem să reducem emisiile de gaze cu efect de seră şi să contribuim la îmbunătăţirea calităţii aerului în comunitatea noastră. Microbuzele electrice reprezintă o soluţie modernă şi ecologică pentru transportul şcolar, având un consum energetic redus şi fiind prietenoase cu mediul înconjurător’’, a declarat Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, într-un comunicat de presă.

În prezent, la nivelul Consiliul Judeţean Arad se derulează prin Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) procedura de achiziţie a unui alt lot de 24 de microbuze electrice pentru şcolile din judeţ. Valoarea contractului de finanţare este de 30,1 mil. lei pentru acest proiect.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO