ZF Transilvania

EBS mizeaza pe serviciile de externalizare a proceselor de business

01.04.2008, 17:26 27

EBS Romania, producator de software economic, a anuntat ca intentioneaza sa creasca anul acesta cifra de afaceri cu 20%, pe fondul fondul cresterii cererii pentru serviciile de tip "business processing operations" (BPO). Conducerea EBS Romania a anuntat obtinerea unei cifre de afaceri de aproximativ 3,5 milioane de euro pentru 2007, in crestere cu 25% fata de anul predecent, cand compania a obtinut 3,2 milioane de euro.
"Dorim ca in 2008 sa crestem eficienta si rentabilitatea intregii noastre activitati prin optimizarea proceselor de productie software, prin crestera aportului de servicii BPO la cifra de afaceri a grupului, precum si prin ridicarea nivelului pregatirii profesionale a intregii echipe EBS. Ne propunem sa obtinem o crestere a numarului de clienti Clarvision cu 35% fata de 2007, concomitent cu o crestere generala a cifrei de afaceri de 20%", a declarat Daniel Metz, directorul general al EBS Romania.
Anul trecut EBS Romania a intrat si pe piata germana cu sistemul software integrat Clarvision ERP si a derulat mai multe proiecte pe piata serviciilor adiacente informatice de tipul suportului si administrarii la distanta a unor sisteme informatice. Dintre acestea EBS a realizat productia de prelucrare logica a buletinului oficial al statului Luxemburg si pregatirea de tipar a publicatiilor Bancii Central Europene din Frankfurt.
Grupul EBS ofera solutii software si servicii adiacente domeniilor IT si economic, atat pe piata romaneasca cat si la nivel international. Aproximat 36% din cifra de afaceri realizata de EBS anul trecut provine din vanzarile de pe piata interna, iar 64% din vanzarile de pe piata externa. In totalul cifrei de afaceri 30% reprezinta partea de servicii, iar 70% partea de dezvoltare de software. Rata profitului este de 21% din cifra de afaceri.
Pe piata internationala EBS Romania furnizeaza servicii de IT outsourcing (Nearshore) si dezvolta aplicatii software la cerere. Divizia de nearshore are in portofoliu de clienti precum BMW, Daimler, Lexware, Hansalog, Haufe Medien, GIP, Benteler. Pe piata romaneasca EBS ofera sistemul software integrat Clarvision ERP destinat firmelor de productie din sectorul industrial. Printre companiile care au optat pentru Clarvision ERP se numara Mecanica Codlea ? Codlea, Magic Systems ? Brasov, Soceram ? Doicesti, Metabet ? Pitesti, Adiss ? Baia Mare, Traian ? Pitesti, Grup Metalicplas ? Dej, Nordtour ? Botosani, Asco Tools ? Codlea, Montana MG ? Campulung Muscel, Aviva ? Sighetu Marmatiei, Braco ? Bucuresti, Grup Elmet ? Bucuresti.
Compania de software EBS are sediul central la Cluj-Napoca si filiale deschise la Sibiu, Brasov si Arad. In total compania are 180 de angajati. EBS Romania a fost fondata in 2000, de catre un dezvoltator de sisteme ERP (Entreprise Resource Planning) din Germania, ca centru de dezvoltare de solutii software economice. Din 2002, firma a fost preluata de managementul actual. In prezent, EBS Romania este furnizor de software ERP, servicii de IT outsourcing, BPO si dezvoltarea de aplicatii software la cerere. Compani este detinuta de Daniel Metz (75%) si de cetateanul german Andreas Thomas Kammerle (restul de 25% din actiuni).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO