ZF News

Green Group mizează pe afaceri de până la 160 de milioane de euro, în creştere cu 7%

Green Group mizează pe afaceri de până la 160 de...

Autor: Carol Dan

18.02.2015, 00:00 689

Anul trecut, Green Group a avut o cifră de afaceri de 150 milioane de euro, iar în 2013 un rulaj de 133 milioane de euro.

"Estimăm că piaţa deşeurilor reciclabile (înaintea procesului industrial de reciclare) este de aproximativ un miliard de euro", a declarat pentru MEDIAFAX Constantin Damov, cofondator al Green Group.

Pe termen lung, grupul îşi propune să îşi majoreze capacitatea de producţie de fibră sintetică poliesterică şi să deschidă o nouă fabrică în zona de nord-vest a României, ceea ce va creşte şi capacitatea de procesare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice.

Green Group a început în 2013 un program de investiţii în infrastructura şi logistica de preluare selectivă a deşeurilor prin instalarea unor staţii denumite Sigurec. Până în prezent au fost inslatate 27 de astfel de unităţi, în urma unei investiţii totale de 14 milioane de euro.

Green Group are o capacitate anuală de procesare a 95.000 tone de deşeuri de materiale plastice şi o capacitate de producţie de 54.000 tone de fulgi PET. Totodată, grupul foloseşte anual doar 10% din capacitatea maximă de reciclare a deşeurilor de sticlă printre altele din cauza preţului scăzut şi a colectării selective insuficiente.

Grupul are în România cinci fabrici de procesare a deşeurilor şi circa 1500 de angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO