ZF News

Ce aduce toamna în retail

Park Lake este cea mai mare inaugurare din retail de anul acesta. Mallul va crea locuri de muncă pentru 2.000 de oameni.

galerie foto

Autor: Alina-Elena Vasiliu

18.10.2016, 18:42 619

Stocul de retail din România va avea circa 191.000 de metri pătraţi în plus până la finalul anului dacă toate proiectele anunţate de dezvoltatori vor fi realizate, potrivit unui studiu realizat de compania de consultanţă imobiliară Jones Lang LaSalle (JLL). Numai Park Lake şi Veranda - numele care domină anul acesta piaţa de retail din Bucureşti - vor concentra 100.000 de metri pătraţi din total, adică aproape jumătate. Restul de 91.000 de metri pătraţi fac referire la centrele comerciale din ţară. Spre comparaţie, mallul Sun Plaza - cel mai mare din România - are o suprafaţă de 81.000 de metri pătraţi închiriabili, fiind urmat îndeaproape de AFI Palace Cotroceni.

Park Lake

Portughezii de la Sonae Sierra, împreună cu dezvoltatorul Caelum De­ve­lop­­ment, sunt autorii celei mai aştep­tate inaugurări din retail de anul acesta, mallul Park Lake din parcul Titan din Capitală.

 Deschi­derea centrului comercial este programată pentru 1 septembrie, iar in­ves­­­tiţia totală a ajuns la 180 de milioane de euro.

Viitorul centru comercial va avea 70.000 de metri pătraţi, dintre care 20.000 de metri pătraţi vor fi alocaţi pentru zona de relaxare, de unde priveliştea se îndreaptă către parcul Titan.

Park Lake aduce 2.000 de locuri de muncă pe piaţa locală, în cele peste 200 de spaţii comerciale care vor face parte din mall. Carrefour este de departe cel mai mare angajator din Park Lake, având nevoie de 350 de oameni care să lucreze în hipermarket, într-o suprafaţă totală de 11.000 de metri pătraţi.

Gigantul Inditex va contribui şi el cu un număr de 200 de salariaţi la total, iar H&M şi Koton vor avea circa 80 de angajaţi împreună. Lanţul electro-IT Altex va avea 50 de angajaţi, după cum spun reprezentanţii companiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO