ZF Live

ZF Live. Oana Neneciu, director executiv la Ecopolis: Popeşti-Leordeni este cea mai poluată localitate din regiunea Bucureşti-Ilfov. O mare vină o au şantierele

Autor: Alina-Elena Vasiliu

10.10.2022, 18:40 375

Ecopolis realizează periodic studii referitoare la calitatea aerului din Bucureşti şi sursele poluării, iar în cel mai recent raport, pentru prima dată, s-a concentrat pe gradul de poluare din jurul mai multor şcoli, copiii regăsindu-se printre categoriile de persoane cel mai vulnerabile.

Popeşti-Leordeni este localitatea cea mai poluată din proximitatea Capitalei, după cum arată datele celui mai recent raport realizat de ONG-ul de mediu Ecopolis. Dezvoltările imobiliare intense din acest oraş au făcut ca tocmai scopul celor care s-au mutat acolo, de a scăpa de poluare şi de aglomeraţie, să fie „sabotat“.

„Am monitorizat calitatea aerului în regiunea Bucureşti-Ilfov şi am constatat că Popeşti-Leordeni are cele mai mari cantităţi de pulberi în suspensie. Şi sectorul 5 este foarte poluat. Nivelurile variază, dar acestea sunt zone foarte afectate de polua­re. În Popeşti-Leordeni, o mare cantitate de pulberi în suspensie provine de la nume­roasele şantiere care afectează calitatea ae­rului. În zonele Ferentari şi Rahova se înre­gis­trează de asemenea valori foarte mari. În Mogoşoaia rezultatele au ieşit mai bine, deşi şi acolo oamenii se plâng în anumite zone“, a spus Oana Neneciu, director exe­cutiv la Ecopolis, în cadrul emisiunii online de business ZF Live.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO