ZF Live. Oana Neneciu, director executiv la Ecopolis: Popeşti-Leordeni este cea mai poluată localitate din regiunea Bucureşti-Ilfov. O mare vină o au şantierele

Autor: Alina-Elena Vasiliu 10.10.2022

Ecopolis realizează periodic studii referitoare la calitatea aerului din Bucureşti şi sursele poluării, iar în cel mai recent raport, pentru prima dată, s-a concentrat pe gradul de poluare din jurul mai multor şcoli, copiii regăsindu-se printre categoriile de persoane cel mai vulnerabile.

Popeşti-Leordeni este localitatea cea mai poluată din proximitatea Capitalei, după cum arată datele celui mai recent raport realizat de ONG-ul de mediu Ecopolis. Dezvoltările imobiliare intense din acest oraş au făcut ca tocmai scopul celor care s-au mutat acolo, de a scăpa de poluare şi de aglomeraţie, să fie „sabotat“.

„Am monitorizat calitatea aerului în regiunea Bucureşti-Ilfov şi am constatat că Popeşti-Leordeni are cele mai mari cantităţi de pulberi în suspensie. Şi sectorul 5 este foarte poluat. Nivelurile variază, dar acestea sunt zone foarte afectate de polua­re. În Popeşti-Leordeni, o mare cantitate de pulberi în suspensie provine de la nume­roasele şantiere care afectează calitatea ae­rului. În zonele Ferentari şi Rahova se înre­gis­trează de asemenea valori foarte mari. În Mogoşoaia rezultatele au ieşit mai bine, deşi şi acolo oamenii se plâng în anumite zone“, a spus Oana Neneciu, director exe­cutiv la Ecopolis, în cadrul emisiunii online de business ZF Live.