ZF Live

ZF Live. Cristi Movilă, Eastern Europe general manager, VTEX: Impactul inflaţiei asupra pieţei de e-commerce nu e unul negativ. Clienţii sunt doar mai atenţi la achiziţiile pe care le fac, iar unele dintre ele pot fi chiar grăbite de inflaţie

Cristi Movilă: Ca trend, acum, e clar că vom cheltui din ce în ce mai puţin pe bunuri de folosinţă îndelungată. Cheltuim online mai mult pe mâncare.

Cristi Movilă: Ca trend, acum, e clar că vom cheltui din ce în ce mai puţin pe bunuri de folosinţă îndelungată. Cheltuim online mai mult pe mâncare.

Autor: Alexandra Matei

25.05.2022, 18:30 110

Consumatorii petrec mai mult timp pe site-urile de comerţ electonic, navighează pe mai multe site-uri şi revin pentru achiziţia finală În domenii precum IT&C, fashion, home&deco sau scule şi unelte valoarea bonului a crescut, dar numărul de produse a scăzut sau a stagnat.

Inflaţia şi creşterea preţurilor din prezent nu impactează negativ piaţa de e-commerce, susţine Cristi Movilă, Eastern Europe general manager al VTEX, companie care dezvoltă soluţii software pentru piaţa de comerţ electronic, însă clienţii devin din ce în ce mai atenţi la achiziţiile pe care le fac în această perioadă.

Totodată, el este de părere că anumite achiziţii, pe termen scurt, pot fi chiar accelerate în acest context al creşterilor de preţ, întrucât aşteptările sunt ca trendul să continue, consumatorul optând să cumpere anumite bunuri cât încă sunt bani disponibili.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO