ZF Live

ZF Live. Carmen Ciulacu, manager la Şcoala Informală de IT Bucureşti şi cofondator şi managing partner al Digital Stack: Este un deficit mare de oameni în zona de infrastructură cloud, cloud security şi data science. Companiile trebuie să se gândească la forţa de muncă cu care vor lucra în următorii cinci ani

Autor: Alexandra Cepăreanu

14.12.2023, 13:00 373

Peste 15.000 de persoane au absolvit cursurile din cadrul Şcolii Informale de IT (SIIT) „Am avut o creştere anuală a numărului de cursanţi şi absolvenţi până în momentul de faţă. Estimăm că în 2023 o să finalizăm cu un număr de aproximativ 2.500 de absolvenţi“.

Având în vedere viteza cu care noile tehnologii se dezvoltă şi sunt implementate şi folosite atât la nivel de utilizatori persoane fizice, cât şi în procesele interne şi în activităţile de zi cu zi ale angajaţilor, este necesar ca şi forţa de muncă dedicată acestui sector de IT&C să evolueze şi să-şi diversifice abilităţile şi cunoştinţele pentru a putea face faţă schimbărilor şi pentru a putea lucra în continuare cu cele mai noi tehnologii.

„În zona companiilor de IT, solicitările mari în perioada următoare vor fi în zona de date. Deci tot ce înseamnă lucru cu date, pentru că avem volume de date foarte mari, dar va trebui să învăţăm să lucrăm cu ele pe de-o parte, iar pe de altă parte este zona de infrastructură, unde totul migrează în cloud şi asta înseamnă că trebuie să avem experţi de infrastructură cloud arhitect, cloud security, office air cloud. Apar o mulţime de nevoi şi de joburi noi, iar companiile trebuie să se gândească foarte serios la forţa de muncă cu care vor lucra în următorii cinci ani. Şi nu în ultimul rând, partea de data science şi de cybersecurity, acestea sunt segmentele cele mai importante“, a spus în cadrul emisiunii de business ZF Live Carmen Ciulacu, manager Şcoala Informală de IT Bucureşti şi cofondator şi managing partner al Digital Stack – divizie dedicată reconversiei profesionale pentru angajaţii din companii IT sau non-IT, dezvoltată în cadrul Şcolii Informale de IT.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO