ZF Live

ZF Live. Softelligence, care a fost achiziţionat de grupul american Encora, anunţă planuri noi de creştere. Adrian Blidăruş, fondator, Softelligence şi actual EVP, Encora Europe: Ne uităm la o nouă achiziţie. România e pe listă, dar la fel sunt şi Polonia, Portugalia, chiar şi Serbia într-o oarecare măsură

Adrian Blidăruş, fondatorul Softelligence şi actual EVP, Encora Europe: În prezent anunţăm piaţa că Softelligence este acum Encora, urmând ca probabil la începutul anului viitor să devenim Encora Europe - aşa cum ne recomandăm noi când ne întâlnim cu colegii din grup.

Adrian Blidăruş, fondatorul Softelligence şi actual EVP, Encora Europe: În prezent anunţăm piaţa că Softelligence este acum Encora, urmând ca probabil la începutul anului viitor să devenim Encora Europe - aşa cum ne recomandăm noi când ne întâlnim cu colegii din grup.

Autor: Alexandra Cepăreanu

18.10.2023, 12:00 180

„Anul viitor am putea vorbi despre o nouă tranzacţie făcută de Encora în Europa. Există mai multe opţiuni pe masă.“ „România e o destinaţie foarte atractivă pentru companiile americane şi nu numai. În ultimii ani au avut loc foarte multe tranzacţii pe piaţa românească şi asta cred că ar trebui să ne facă să fim un pic mai mândri.“

Compania românească de tehnologie şi consultanţă Softelligence care a fost achiziţionată în luna mai 2023 de grupul american Encora, furnizor global de servicii de tehnologie, pregăteşte o nouă achiziţie şi are pe listă mai multe pieţe. Softelligence a închis anul 2022 cu afaceri de 18,5 mil. euro, plus 33% faţă de anul precedent, şi circa 250 de angajaţi în birourile din Bucureşti şi Craiova. Compania românească mai deţine un birou în Macedonia.

„Există mai multe opţiuni pe masă, noi ca Softelligence avem Macedonia pe listă - pe care vrem să o creştem în continuare, pentru că există un pool de talent acolo, oameni serioşi, după care probabil că ne vom uita şi la alte ţări. Ne vom uita poate şi la o companie din România pe care să o achiziţionăm. Ar putea să fie Polonia, ar putea să fie Portugalia, chiar şi Serbia într-o oarecare măsură. Există mai multe ipoteze pe masă şi discuţii, ele depinzând de mai mulţi factori, de poolul de talent local, de geografia pe care ne propunem să o servim din ţara respectivă. Portugalia, evident, e mai aproape de vestul Europei, Polonia e aproape de Germania, există mai multe opţiuni de lucru, există mai multe pieţe mature care sunt atractive şi care pot oferi o creştere a capacităţii, o dublare sau triplare a capacităţii de livrare“, a spus Adrian Blidăruş, fondatorul Softelligence şi actual EVP, Encora Europe în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO