ZF 24

Vosganian: Criza afecteaza si piata romaneasca

Vosganian: Criza afecteaza si piata romaneasca
04.11.2008, 12:35 21

Cititi maine in ZIARUL FIANANCIAR doua pagini despre o masa rotunda la care au participat 14 lideri de business din diverse domenii, printre care Mariana Gheorghe, CEO Petrom, Steven Van Groningen, presedintele Raiffeisen Bank si Florin Pogonaru, presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania, si reprezentantii principalelor partide politice.

Ministrul economiei si finantelor Varujan Vosganian a declarat astazi in cadrul unei mese rotunde organizata de ZF, Agenda de business a Romaniei pe urmatorii 4 ani, ca "incepand de la jumatatea lunii octombrie bancile si-au redus liniile de finantare, ceea ce ne-a costat pierderi de 1,5 miliarde lei. Companiile au probleme de lichiditate si se reduce gradul de conformitate voluntara".

Cu toate acestea, ministrul a observat rezistenta Romaniei la vulnerabilitatile externe, mai mare decat a altor tari din Europa. Acesta a declarat ca daca ne uitam la ratingul agentiilor din toamna trecuta vedem ca Romania s-a comportat peste asteptari anul acesta.

Vosganian a tinut sa mentioneze ca este important rolul statului, prin interventii pe piata acesta putand tine Romania departe de efectele recesiunii economice din Europa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO