ZF 24

Videanu: Observatorul preţurilor, demers preventiv; autorităţile nu vor interveni în decizia firmelor

Videanu: Observatorul preţurilor, demers preventiv; autorităţile nu vor interveni în decizia firmelor
20.07.2010, 14:47 25

Observatorul preţurilor este un demers administrativ şi deprevenire a comportamentelor neconcurenţiale, însă nicio autoritatea statului nu va interveni în deciziile comerciale ale firmelor sauopţiunile consumatorilor, a declarat, marţi, ministrul Economiei,Adriean Videanu, citat de Mediafax Business.

"Nicio autoritate a statului nu va interveni în decizia unuicomerciant sau a unui consumator, dacă evident aceştia respectălegea. Observatorul se doreşte a fi o măsură de naturăadministrativă şi preventivă pentru corecta informare acetăţeanului, în ideea de a lua deciziile cele mai corecte, pentrucă în perioadă de criză pot să apară speculaţii în piaţă. Cred căacest observator va avea eficienţa scontată", a afirmat Videanuîntr-o conferinţă de presă.

Prin această măsură sunt vizate preţurile produselorcomercializate în supermarketuri, hipermarketuri, pieţe şi ceilalţiretaileri, iar Ministerul Economiei intenţionează să extindămonitorizarea şi în cazul serviciilor. Citiţi mai multe pe www.mediafax.biz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO