Videanu: Observatorul preţurilor, demers preventiv; autorităţile nu vor interveni în decizia firmelor

Ziarul Financiar 20.07.2010

Observatorul preţurilor este un demers administrativ şi de prevenire a comportamentelor neconcurenţiale, însă nicio autoritate a statului nu va interveni în deciziile comerciale ale firmelor sau opţiunile consumatorilor, a declarat, marţi, ministrul Economiei, Adriean Videanu, citat de Mediafax Business.

"Nicio autoritate a statului nu va interveni în decizia unui comerciant sau a unui consumator, dacă evident aceştia respectă legea. Observatorul se doreşte a fi o măsură de natură administrativă şi preventivă pentru corecta informare a cetăţeanului, în ideea de a lua deciziile cele mai corecte, pentru că în perioadă de criză pot să apară speculaţii în piaţă. Cred că acest observator va avea eficienţa scontată", a afirmat Videanu într-o conferinţă de presă.

Prin această măsură sunt vizate preţurile produselor comercializate în supermarketuri, hipermarketuri, pieţe şi ceilalţi retaileri, iar Ministerul Economiei intenţionează să extindă monitorizarea şi în cazul serviciilor. Citiţi mai multe pe www.mediafax.biz.