ZF 24

Veniturile obtinute in 2007 din mai mult de cinci contracte de inchiriere trebuie declarate pana la 15 ianuarie

10.01.2008, 16:42 13

Persoanele care au obtinut venituri, anul trecut, in baza a mai mult de cinci contracte de inchiriere, respecta, din 2008, procedura de declarare si stabilire a impozitului pe venituri din activitati independente si trebuie sa declare pana la 15 ianuarie castigurile estimate, potrivit ANAF, citat de Mediafax.

Astfel, persoanele fizice care anul trecut au obtinut venituri din cedarea folosintei bunurilor si care la data de 31 decembrie 2007 aveau in derulare un numar mai mare de 5 contracte de inchiriere sau subinchiriere sunt impozitate incepand cu 1 ianuarie 2008 potrivit regulilor aferente veniturilor obtinute din activitati independente, si nu conform procedurilor aplicate pentru veniturile din cedarea folosintei bunurilor.

Contribuabilii trebuie sa declare, pana la data de 15 ianuarie 2008, la autoritatile fiscale, veniturile si cheltuielile estimate, prin completarea si depunerea declaratiei privind venitul estimat (formularului 220), pentru stabilirea platilor anticipate, se arata intr-un comunicat al AgentieiNationale de Administrare Fiscala (ANAF).

La stabilirea numarului de contracte generatoare de venituri din cedarea folosintei bunurilor nu se iau in calcul contractele de arendare a bunurilor agricole.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO