ZF 24

UE va initia o actiune oficiala impotriva Spaniei, pentru conditiile impuse E.ON

07.03.2007, 14:33 15

Comisia Europeana va initia o actiune oficiala impotriva Spaniei, in urma conditiilor impuse grupului german E.ON la preluarea Endesa, cea mai mare companie spaniola de utilitati, transmite Reuters.

Executivul spaniol a extins, anul trecut, prerogativele institutiei de reglementare in domeniul energiei, in cazul ofertelor de preluare venite din partea unor companii straine.

Ulterior, institutia a obligat E.ON sa renunte la 30% din operatiunile Endesa pe piata locala si sa mentina compania ca entitate distincta.

Comisia Europeana, care are dreptul exclusiv de a aproba fuziunile transfrontaliere din Uniune si care a avizat neconditionat oferta de preluare de 41 de miliarde de euro a E.ON pentru Endesa, a decis ca masurile luate de autoritatile spaniole contravin reglementarilor comunitare.

"Daca Spania nu va da autoritatilor UE un raspuns satisfacator, Comisia poate sesiza Curtea Europeana de Justitie", se arata intr-un comunicat al CE. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO