ZF 24

Toyota a incalcat sistematic legea - oficial SUA

28.02.2010, 18:48 24

Constructorul auto japonez Toyota a ignorat sistematic legea sinu a furnizat justitiei documente esentiale in cazul mai multorprocese initiate de persoane accidentate din cauza unor defectiuniale masinilor, a declarat presedintele comisiei de supraveghere sireforma guvernamentala din cadrul Camerei Reprezentantilor,republicanul Edolphus Towns, citat de Wall Street Journal.

"Persoanele ranite in accidente in care au fost implicatemasinile Toyota s-ar fi putut accidenta a doua oara dupa ce Toyotanu a prezentat justitiei dovezi relevante", a declarat acestaintr-o scrisoare adresata sefului operatiunilor Toyota din Americade Nord, Yoshimi Inaba.

Comisia condusa de Towns investigheaza problema rechemarilorpentru reparatii a mai multor milioane de autovehicule Toyota cudefecte la nivelul pedalei de acceleratie si sistemului de franare.Concluziile lui Towns se bazeaza pe studiul unor documente interneale constructorului auto nipon.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO