ZF 24

Top 7 destinaţii de vacanţă pe care să le urmăreşti în 2016

Tallinn, capitala Estoniei

Galerie foto: Destinaţii de vacanţă de urmărit în 2016

05.12.2015, 00:00 6889

Să gaseşti o ofertă bună de vacanţă poate fi la fel greu precum este să te decizi în ce loc să mergi, indiferent de bugetul de călătorie. Dacă eşti în cautarea unei oferte ieftine şi avantajoase, şi nu vrei să pierzi banii economisiţi din greu, aruncă o privire peste topul celor mai „prietenoase” ţări din punct de vedere financiar.

Iată care sunt destinaţiile de vacanţă pe care ar trebui să le urmăreşti în 2016 , conform lonelyplanet.com:

1. Estonia

Cel mai bun lucru la Estonia este că în schimbul banilor pentru care ai muncit din greu, vei avea o experienţă deosebită, fiind locul în care se intersectează influenţele Europei de Est cu cele ale Europei de nord. Pe lângă frumoasa capitală Tallinn mai poţi vizita câteva insule baltice mai puţin cunoscute, te poţi plimba pe malul mării sau prin pădurile  din parcul naţional Lahemaa, care a fost primul parc naţional din Uniunea Sovietica.
 

2. Oraşele Ho Chi Minh şi Hanoi, Vietnam

Într-un top privind cele mai ieftine locuri de vizitat din Asia, oraşele din Vietman s-au dovedit a fi celel mai convenabile din punct de vedere al bugetului. Oraşele Ho Chi Minh şi Hanoi din Vietnam sunt foarte prietenoase in punct de vedere economic, cu turiştii. Cu mai puţin de 20 de dolari pe zi îţi poţi cumpăra şi mâncare şi poţi şi vizita diverse obiective turistice. Un al vot în favoarea acestei destinaţii vine din faptul că aceste preţuri te vor duce pe teritoriul localnicilor, şi vei trăi ca ei.

3. Africa de est

Spre nefericirea celorlalte zone din Africa, virusul Ebola din vestul Afiricii, a determinat mulţi turişti să îşi anuleze călătoriile pe acest continent în 2015. Ceea ce nu ştiu turiştii este că Africa este un continent atât de mare încat SUA ar încăpea doar în deşertul Sahara, deci cei care locuiesc în Londra, Madrid sau Paris sunt cu câteva sute de km mai aproape de Africa de vest decât de inimia Africii de Est. Prin urmare, turiştii ar putea să profite liniştiţi de ofertele din Kenya, Uganda, Tanzania şi din restul regiunii. Este un continent care oferă experienţe indite de la posibilitatea de întâlni gorile până la plajele nisipoase de pe Valea Rift.

4. New Mexico

Dacă eşti în cautarea unei destinaţii de vacanţă în sud-vestul Americii, într-un un oraş viu, frumos şi  în care se mănânca bine şi ieftin , atunci New Mexico este o variant bună pentru tine. Vremea este uscată şi călduroasă pe tot parcursul anului. În New Mexico te poţi bucura de peisaje minuate dacă mergi să explorezi pădurile din New Mexico, unde vei găsi o mulţime de izvoare naturale.

5. Bosnia şi Herţegovina

Sarajevo este una dintre cele mai ieftine capitale europene, iar pe măsură ce te îndepărtezi de acest oraş preţurile vor scădea exponenţial. O masă în oraş poate costa mai puţin de 3 euro. Cazarea este ieftină , la fel şi transportul, motiv pentru care îşi va fi uşor să vizitezi toate oraşele istorice din jur. Accesibile sunt preţurile şi pentru rafting sau schi, unde nu este aşa multă aglomeraţie precum în ţările cu un turism foarte dezvoltat.

6. Galicia, Spania

Galicia este o ţară situată în nord-vestul Peninsulei Iberice şi este o comunitate autonomă din Spania. S-a dezvoltat mai lent decât Spania, deci implicit este şi mai ieftin de vizitat, oferind aceleaşi peisaje uimitiare. Dacă treci de Santiago de Compostela ai acces la regiuni sălbatice şi  coaste stâncoase. În plus, găseşti fructe de mare şi carne din abundenţă, în baruri, la preţuri accesibile. O altă metodă prin care poţi să mai economiseşti bani este să închiriezi un apartament pe timpul săderii şi să te „gospodăreşti” singur.

7. Costa Rica

Costa Risca este o ţara care îmbină în mod armonios vulcani, litoral, jungla, delta, parcuri nationale spectaculoase, specialităti culinare deosebite si ospitalitatea locuitorilor sai. Este o ţară încă în dezvoltare motiv pentru are preţuri accesibile.  Aici poţi găsi cuiburi de broaşte ţestoase, poţi să faci raftin pe râul Pacuare sau scufundări în recifele de Manzanillo.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO