ZF 24

TeraPlast a alocat 300 mil. lei pentru investiţii în perioada 2021-2023 şi vrea să se extindă în continuare în străinătate

TeraPlast a alocat 300 mil. lei pentru investiţii în...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

03.07.2023, 10:52 991

Producătorul de materiale de construcţii TeraPlast a alocat 300 de milioane de lei pentru investiţii în perioada 2021-2023 şi are în vedere să se extindă în continuare pe noi pieţe internaţionale.

„În investiţiile aflate în derulare este vorba despre know-how în absorbirea fondurilor de la stat, deoarece mare parte din aceste investiţii în capacităţi noi sunt realizate cu ajutor de stat. Mai departe, ne dorim creşterea prezenţei pe pieţele internaţionale", a spus Lucian Anghel, membru în Consiliul de Administraţie al TeraPlast, la evenimentul care a marcat 15 ani de la listarea campaniei la Bursa de Valori Bucureşti.

Producătorul de materiale de construcţii TeraPlast Bistriţa (simbol bursier TRP), companie listată pe segmentul principal al BVB, a înregistrat afaceri de 147 milioane de lei în primul trimestru din 2023, comparativ cu 171 mil. lei în T1/2022, şi a trecut pe pierderi de 2,6 mil. lei de la un rezultat pozitiv de 6,9 mil. lei.

Grupul TeraPlast are planificate în acest an investiţii în valoare de 120 milioane de lei care se adaugă celor de aproape 400 milioane de lei din ultimii 5 ani. Pentru proiectul noii fabrici de folii stretch s-a intrat în faza de construcţie efectivă a clădirii, iar prima linie de producţie a fost deja comandată.

Construcţia noii centrale fotovoltaice, în valoare de 19 milioane de lei, încă aşteaptă aprobarea finanţării prin PNRR, iar acordul va fi urmat de o implementare accelerată a proiectului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO