ZF 24

Strauss-Kahn: SUA nu au acceptat un sistem de supraveghere bancara propus de FMIStrauss-Kahn: SUA nu au acceptat un sistem de supraveghere bancara propus de FMI

11.04.2008, 18:06 20

FMI nu poate fi acuzat ca nu a avertizat in privinta riscurilor de producere a unei crize in sectorul financiar, intrucat Statele Unite au respins o metoda de supraveghere si reglementare a sistemului bancar propus de institutie, a declarat directorul general al Fondului, Dominique Strauss-Kahn, citat de Reuters.

Seful Fondului Monetar International a spus ca majoritatea statelor europene au adoptat masurile incluse in Programul de Evaluare a Sectorului Financiar (Financial Sector Assessment Program ? FSAP), adoptat in 1999 ca mijloc de promovare a unor sisteme financiare solide, transmite Reuters.

"Este interesant ca, pana acum cateva saptamani, Statele Unite au refuzat sa aiba un FSAP. Nu putem fi facuti raspunzatori de lipsa de supraveghere, avand in vedere ca principalul instrument menit sa asigure o astfel de activitate nu a fost folosit in aceasta tara", a aratat Strauss-Kahn.

Oficialul FMI a raspuns astfel unei intrebari referitoare la capacitatea Fondului de a dirija iesirea din actuala criza, in conditiile in care eficienta institutiei in prevederea si prevenirea acesteia a fost, in cel mai bun caz, mixta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO