ZF 24

Serviciile de internet fara fir, intr-o frecventa cu costuri mici de instalare, miza luptei pentru licenta de comunicatii mobile

31.08.2008, 18:00 55

Serviciile de voce si acces la internet care pot fi furnizate prin frecventa de 410-415/420-425 Mhz la costuri semnificativ mai mici decat prin tehnologia 3G sau prin realizarea unei retele din fibra optica sau cablu, au provocat un interes enorm pentru licenta scoasa la vanzare de statul roman, declansand un razboi dur, juridic si de culise, intre principalii jucatori de pe piata locala telecom.

Posibilitatea de a acoperi eficient si la costuri mici zone mari de teritoriu reprezinta unul din motivele cheie ce au generat interesul pentru aceasta licenta. Astfel, benzile de frecvente in 400 Mhz permit acoperirea cu mai putine antene a unui teritoriu mai mare decat in cazul tehnologiei 3G, spre exemplu, costurile fiind semnificativ mai mici.

Cititi in ZIARUL FINANCIAR de maine care este potentialul pietei locale de servicii internet si care sunt interesele pe care operatorii le au pentru achizitia licentei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO