ZF 24

Romania Libera: Arena Nationala va fi gata in 2010

21.05.2008, 09:36 13

Unul dintre elementele de unicitate ale stadionului va fi accesul suporterilor la meciurile de fotbal, care se va face simultan prin cele 94 de cai de acces, arata Romania Libera. In acest mod, spectatorii vor putea veni cu cel mult 20 de minute inainte de inceperea partidelor, si nu cu doua ore cum se procedeaza in prezent pe toate stadioanele existente.

Arena Nationala va respecta modelul stadionului din Frankfurt - Germania, avand stabilit ca termen de finalizare luna mai a anului 2010. "Valoarea investitiei se ridica la suma de 411.062.996 lei fara TVA, iar lucrarile vor fi suportate de Primaria Capitalei si Guvernul Romaniei", a declarat primarul Neculai Ontanu. Noul stadion va avea o capacitate de 55.000 de locuri pentru spectatori, din care 20.000 de locuri vor fi la tribuna I. De asemenea, vor exista cai de acces auto si pietonale, restaurante si sali de conferinte. Pentru confortul spectatorilor, tribunele se vor acoperi cu o membrana usoara, intinsa, sustinuta de un sistem de cabluri dispuse radial. Mai multe detalii pe www.romanialibera.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO