ZF 24

ROCA Industry vrea să valorifice anual prin reciclare 70% din deşeurile de producţie ale companiilor membre şi să reducă emisiile de carbon cu 20% până în 2030. ” Pe fiecare pilon strategic ne-am propus obiective pe termen scurt, mediu şi lung”

ROCA Industry vrea să valorifice anual prin reciclare...

Autor: Roxana Rosu

03.07.2023, 16:29 128

Holdingul ROCA Industry, parte din portofoliul ROCA Investments, şi-a propus să valorifice anual prin reciclare 70% din deşeurile de producţie şi să reducă emisiile de carbon cu 20% până în 2030, în paralel cu dezvoltarea a minimum patru produse fezabile pentru industria de green building, potrivit Raportului de Sustenabilitate 2023.

„Abordarea noastră de sustenabilitate nu se referă doar la activitatea de raportare, ci la o strategie complexă pe termen lung, pentru a putea genera într-adevăr competitivitate şi performanţă în industria românească. Pe fiecare pilon strategic ne-am propus obiective pe termen scurt, mediu şi lung, iar atingerea acestora va însemna următorul nivel de dezvoltare pentru industria României.  În tot acest context, listarea ROCA Industry pe piaţa principală a Bursei va reprezenta o confirmare a tuturor principiilor după care funcţionăm: performanţă, autonomie, independenţă şi competitivitate”, a declarat Ionuţ Bindea, CEO ROCA Industry.

Raportul, care anticipează aplicarea în România a Directivei 2022/2464/UE privind raportarea sustenabilităţii corporative, începând cu anul financiar 2024, descrie activităţile holdingului şi ale companiilor deţinute, respectiv BICO Industries, EVOLOR (fost Sarcom), ECO EURO DOORS şi DIAL.

La nivel combinat, în anul 2022, ROCA Industry a înregistrat cifră de afaceri în valoare totală de 366,7 mil. lei, în creştere cu 24,6% comparativ cu anul 2021.

Dezvoltarea strategică a companiilor deţinute de holdingul ROCA Industry se bazează pe sinergiile existente la nivel de grup, transfer de know-how, structuri solide de guvernanţă, abordare circulară în ceea ce priveşte activităţile din lanţul producţie, aprovizionare sau cele din pieţele de desfacere.

Datele Agenţiei Europeane de Mediu indică faptul că aplicarea strategiilor circulare în domeniul construcţiilor ar putea reduce cumulativ aproximativ 650 de milioane de tone de materiale şi ar putea economisi cantităţi semnificative de CO2 până în 2050.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO