ZF 24

Regiunea de Sud-Est, cel mai ridicat potential de crestere imobiliara

Regiunea de Sud-Est, cel mai ridicat potential de crestere imobiliara
25.10.2007, 12:52 19

Piata imobiliara detine cel mai ridicat potential de crestere in regiunea de sud-est tarii, in orase precum Ploie[ti si Constanta, a declarat Dorin Cojocaru, director executiv in directia credite de retail a BCR, in cadrul unei conferinte organizate de BCR si Asociatia Romana a Agentiilor Imobiliare, in colaborare cu Ziarul Financiar.

Din totalul pietei, el spune ca in aceasta regiune creditele pentru achizitia de locuinte detin 11 procente, in comparatie cu media pe tara de 19%.
"Rata de crestere inregistrata la nivel national a pietei creditelor pentru locuinte este de 35%, in comparatie cu cea de 34% in regiunea de sud-est", a spus Cojocaru.
El a adaugat ca in prezent principalul motor de cre[tere al pietei creditelor imobiliare il reprezinta zona Capitalei, care a inregistrat in acest an un avans de 46% in comparatie cu anul precedent.

Potrivit estimarilor celei mai mari banci de pe piata, potentialul de dezvoltare in Constanta este reprezentat de numarul ridicat al proiectelor in curs de finalizare, precum si potentialul ridicat atat pentru piata locuintelor permanente, precum si a celor de vacanta.
BCR a lansat ieri la Constanta Centrul Imobiliar Retail pentru regiunea de sud-est a tarii, destinat persoanelor fizice care doresc sa obtina un credit pentru achizitia unei locuinte la pachet cu consultanta necesara si cu o oferta imobiliara diversa furnizata pe baza unui parteneriat cu Asociatia Romana a Agentiilor Imobiliare.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO