ZF 24

Recordurile atinse de pretul barilului de petrol reconfigureaza intreaga economie

28.05.2008, 21:30 16

Marii agricultori se uita spre productia de energie si de biodiesel, transportatorii aerieni isi regandesc strategia de vanzari in timp ce curierii si-au majorat preturile cu pana la 20%, iar producatorii alimentari spun ca va veni o vara "fierbinte" din cauza aprecierii fara precedent a titeiului.

Petrolul a atins in urma cu cateva zile nivelul record de 135 de dolari pe baril, iar in afara de companiile cu rezerve care sunt castigatoarele detasate ale acestei situatii, restul segmentelor economice sunt puternic afectate, pornind de la industria de rafinare, pana la cea alimentara. Pierderile inregistrate din aceste majorari nu pot fi suportate de agentii economici motiv pentru care in final acestea se vor reflecta in preturile de vanzare la consumatorul final. In ultima faza, acest lucru va avea un impact major asupra obiceiurilor de consum ale populatiei.

Cititi in ZIARUL FINACIAR de maine cum sunt afectate companiile de trafic aerian si firmele producatoare de alimente de cresterea pretului petrolului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO