ZF 24

Profitul net al BRD a crescut in S1 cu 32%, la 417 mil. lei

06.08.2007, 17:10 18

BRD-Groupe Societe Generale a inregistrat in primul semestru un profit net in valoare de 417 milioane de lei (circa 131,6 mil. euro), in crestere cu 32% fata de nivelul raportat la 30 iunie 2006, pe fondul majorarii creditelor acordate, cu 51%, a anuntat astazi institutia de credit.
"Rezultatele financiare excelente obtinute la sfarsitul primului semestru sunt consecinta conjugarii mai multor decizii strategice castigatoare, precum extinderea retelei de unitati, lansarea unor produse cu impact pe piata si un control riguros al cheltuielilor generale", a afirmat, intr-un comunicat, presedintele-director general al bancii, Patrick Gelin.
Rezultatele sunt calculate conform standardelor romanesti de contabilitate si includ doar activitatea bancii, nu si pe cea a filialelor.
Volumul total al creditelor acordate de banca s-a ridicat la 20,8 miliarde de lei, in crestere cu 51% fata de aceeasi perioada a anului trecut, se arata intr-un comunicat al bancii.
Creditele pentru persoane fizice au inregistrat un avans de 48%, reprezentand peste 46% din totalul imprumuturilor, in timp ce valoarea finantarilor pentru companii s-a majorat cu 54%.
Depozitele atrase de institutia de credit au depasit 21,3 miliarde de lei, cu 32% mai mult fata de nivlul raportat la 30 iunie 2006. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO