ZF 24

PRO Tv: Clinicile private maresc preturile serviciilor medicale!

07.08.2007, 21:44 18

"Sanatate, ca-i mai scumpa decat toate" se transforma incet dintr-o urare, intr-o realitate. Multe clinici medicale private au anuntat ca isi vor mari tarifele. Scumpirea serviciilor medicale vine pe fondul cresterii spectaculoase a numarului de pacienti care renunta la tratamentul din sistemul de stat, acestia fiind de doua ori mai multi decat in urma cu an. Pacientii nu par deranjati de noile preturi, atata timp cat scapa de conditiile din spitalele de stat.
Din luna august, clientii unei clinici private platesc consultatii si investigatii cu pana la o cincime mai scumpe. Spre exemplu, o ecografie abdominala care era inainte 129 de lei, acum costa 155 de lei, iar o radiografie de coloana ii costa pe oameni 89 de lei, in conditiile in care se taxa cu numai 74.
Potrivit unor estimari, piata serviciilor medicale private va atinge in acest an o valoare de 200 de milioane de euro, in crestere cu 15% fata de 2006.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO