ZF 24

Primul interviu cu Madoff, autorul celei mai mari fraude din istorie: Nu imi vine sa cred ca m-au prins atat de tarziu

Primul interviu al lui Bernard Madoff in inchisoare: Nu imi vine sa cred ca mi-a mers cu frauda atat de mult
29.07.2009, 12:42 93

Bernard Madoff, autorul celei mai mari fraude din istoria Finantelor, spune in primul sau interviu acordat din inchisoare ca a fost surprins ca schema Ponzi de 65 de miliarde de dolari nu a fost descoperita mai devreme.

Bancherul de 71 de ani cazut in dizgratie, condamnat in primavara acestui an la 150 de ani de inchisoare pentru frauda, si-a exprimat remuscarile si a vorbit candid in fata a doi avocati ai acuzarii, potrivit unui reporter ABC care a asistat la discutie, scrie Reuters.

"Au fost cateva dati cand m-am intalnit cu membri ai SEC si mi-am zis 'Gata, m-au prins", a spus Madoff, in fata avocatilor

Avocatii acuzarii, care reprezinta cateva zeci de investitori, l-au constrans pe Madoff sa vorbeasca, dupa ce au amenintat ca o vor pune sub acuzare si pe sotia sa, Ruth. Ei au incercat sa afle de unde ar putea sa scoata banii pagubitilor, insa Madoff a declarat ca SEC a recuperat tot ce era de recuperat.

Securities and Exchange Commission (SEC) conduce o ancheta interna in prezent pentru a identifica scaparile care au impiedicat descoperirea fraudei mai devreme. rezultatele investigatiei vor fi publicate in cateva saptamani.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO