Primul interviu cu Madoff, autorul celei mai mari fraude din istorie: Nu imi vine sa cred ca m-au prins atat de tarziu

Ziarul Financiar 29.07.2009

Bernard Madoff, autorul celei mai mari fraude din istoria Finantelor, spune in primul sau interviu acordat din inchisoare ca a fost surprins ca schema Ponzi de 65 de miliarde de dolari nu a fost descoperita mai devreme.

Bancherul de 71 de ani cazut in dizgratie, condamnat in primavara acestui an la 150 de ani de inchisoare pentru frauda, si-a exprimat remuscarile si a vorbit candid in fata a doi avocati ai acuzarii, potrivit unui reporter ABC care a asistat la discutie, scrie Reuters.

"Au fost cateva dati cand m-am intalnit cu membri ai SEC si mi-am zis 'Gata, m-au prins", a spus Madoff, in fata avocatilor

Avocatii acuzarii, care reprezinta cateva zeci de investitori, l-au constrans pe Madoff sa vorbeasca, dupa ce au amenintat ca o vor pune sub acuzare si pe sotia sa, Ruth. Ei au incercat sa afle de unde ar putea sa scoata banii pagubitilor, insa Madoff a declarat ca SEC a recuperat tot ce era de recuperat.

Securities and Exchange Commission (SEC) conduce o ancheta interna in prezent pentru a identifica scaparile care au impiedicat descoperirea fraudei mai devreme. rezultatele investigatiei vor fi publicate in cateva saptamani.