ZF 24

Prima reactie publica a sotiei sefului de stat: Maria Basescu ii cere lui Mircea Dinescu sa-si ceara scuze pentru "afirmatii mincinoase"

Prima reactie publica a sotiei sefului de stat: Maria Basescu ii cere lui Dinescu sa-si ceara scuze pentru "afirmatii mincinoase"
02.12.2009, 13:44 282

Sotia presedintelui Traian Basescu, Maria, a trimis miercuri oscrisoare deschisa in care critica modul in care s-a desfasuratcampania impotriva sefului de stat si ii cere lui Mircea Dinescusa-si ceara scuze pentru "afirmatii mincinoase", conform carorasotul ei ar fi lovit-o.

Maria Basescu afirma, in scrisoarea datata 30 noiembrie 2009, carupe tacerea pe care a pastrat-o timp de cativa ani, fiindca ceeace presa si oamenii care sunt in spatele ei fac astazi i se par "deneacceptat".

"L-am auzit acum cateva zile, si inca nu imi vine sa cred, pedl. Mircea Dinescu afirmand ca sotul meu m-ar fi lovit. Nu stiu ince familie a crescut dl. Dinescu dar in familia mea, in casa mea siin viata mea nu s-au intamplat niciodata asemenea lucruri. Pentruafirmatiile mincinoase pe care le-ati facut sunteti dator, domnuleDinescu, sa va cereti scuze in fata copiilor mei", scrie sotiasefului de stat.

Prezentam integral textul scrisorii:

"Sunt una dintre femeile care si-a dedicat intreaga viatafamiliei ei. De dimineata pana tarziu in noapte, zi de zi, timp decateva zeci de ani, m-am ingrijit sa le fie bine copiilor sisotului meu. Aceasta este cea mai importanta misiune pe care mi-amasumat-o.

Nu am lucruri spectaculoase de spus in fata camerelor de luatvederi. Viata mea, cu bune si cu rele, nu difera de viata catorvamilioane de femei din Romania. Pentru acest motiv am stat departede presa, chiar daca am fost de multe ori suparata pentru lucrurineadevarate care se spuneau despre noi.

Rup astazi tacerea pe care am pastrat-o timp de cativa anifiindca ceea ce presa si oamenii care sunt in spatele ei fac astazimi se pare de neacceptat.

Nu as vrea sa va spun ca ceea ce Traian Basescu in mandatul saueste perfect. Stiu insa ca tot timpul s-a gandit cum sa facalucruri bune pentru oamenii de rand care l-au ales.

Atunci insa cand vine vorba despre relatiile pe care le are cualti oameni, pot spune, dupa 34 de ani de casnicie, ca nimeni nu ilcunoaste pe Traian Basescu mai bine decat mine.

L-am auzit acum cateva zile, si inca nu imi vine sa cred, pe dl.Mircea Dinescu afirmand ca sotul meu m-ar fi lovit. Nu stiu in cefamilie a crescut dl. Dinescu dar in familia mea, in casa mea si inviata mea nu s-au intamplat niciodata asemenea lucruri. Pentruafirmatiile mincinoase pe care le-ati facut sunteti dator, domnuleDinescu, sa va cereti scuze in fata copiilor mei.

Am vazut de asemenea si un film neadevarat, trucat, care s-aderulat zile intregi la televiziuni, film in care sotul meu esteprezentat lovind un copil. Depun marturie ca sotul meu nu a fostniciodata agresiv cu fiicele noastre, si nici cu vreun alt copil.Dar, dincolo de a-i tine partea lui Traian Basescu, gasescinacceptabil, ca mama, sa introduci copilul din film in mizeriaalegerilor si sa ii distrugi viata. Pentru acest lucru, domnuleGeoana, oricate scuze v-ati cere, nicio mama nu va va puteaierta.

Inchei prin a va spune ca nu este usor sa fii sotie depresedinte, atunci cand acesta pune interesele tarii mai presus deorice, uneori chiar si de familie. Dar si pentru asta il iubesc siil respect pe sotul meu, Traian Basescu."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO