ZF 24

Portul Constanta ar putea trece la autoritatile locale

08.05.2007, 13:24 16

Directorul Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime Constanta, Constantin Matei, a anuntat, marti, ca va fi supus dezbaterii publice un proiect privind transferul zonei de nord a Portului Constanta catre autoritatile locale pentru transformarea in locatie turistica si de afaceri.

"Teritoriului dintre danele 0 si 22 ale portului Constanta dorim sa ii dam o alta destinatie, avand in vedere adancimile mici si insuficiente pentru navele noi si apropierea lor de zona veche a orasului Constanta. Astfel, zonei respective i se poate oferi potential turistic si de afaceri, acest sistem fiind aplicat si de alte porturi europene. Se va face un studiu de fezabilitate si vom supune dezbaterii publice acest proiect de transfer al portului vechi in exploatarea autoritatilor locale", a declarat, astazi, intr-o conferinta de presa, directorul general Constantin Matei, care a precizat ca nu s-a stabilit modul de colaborare cu autoritatile locale.

Portul vechi detine 20 de hectare de luciu de apa si 60 de hectere de teren. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO