ZF 24

Piata de capital din China a atins un nou record

28.05.2007, 17:30 12

Piata de capital din China a atins, astazi, un nou maxim istoric, mentinandu-si ritmul foarte rapid de crestere, evolutie favorizata de interersul pronuntat al investitorilor chinezi pentru actiunile companiilor cotate la bursa, relateaza BBC.
Principalul indice al bursei de la Shanghai a depasit pentru prima oara pragul de 4.000 de puncte si a incheiat sedinta de tranzactionare la 4.090,57 de puncte, in crestere cu 2,6%. Valoarea indicatorului a crescut de doua ori de la inceputul anului 2007 si de patru ori de la inceputul anului trecut.
Unul dintre principalii factori care favorizeaza avansul actiunilor este tendinta oamenilor obisnuiti, categorie din care fac parte studentii si pensionarii, dar si a oamenilor de afaceri, de a cumpara actiuni.
"Cred ca trendul principal al pietei de capital este in continuare ascendent", a spus Zhou Lin, analist la Huatai Securities. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO