ZF 24

Petrom trimite jumatate din angajatii Doljchim acasa

04.01.2009, 17:18 14

Jumatate din salariatii Combinatului Doljchim, companie detinuta de Petrom, vor fi trimisi temporar acasa, a declarat liderul de sindicat Gheorghe Baiasu, citat de Mediafax.

"Din 10 ianuarie, 609 angajati, dintre care 200 de se afla in concediu de odihna, sa ramana acasa pana pe 15 februarie, urmand sa primeasca 75% din salariu cu sporul de vechime si sporul de Petrom, care iimpreuna sunt de 26%. Dupa ce salariatii care isi finalizeaza concediul de odihna vor ramane in continuare acasa dupa programul convenit. Din pacate nu pot fi redistribuiti pe alte sectoare de lucru ale combinatului", a spus acesta.

Decizia Petrom vine ca urmare a scaderii pretului de vanzare al produselor pe care combinatul le vinde pe pietele internationale.

"Din cauza pietei mondiale si europene care este foarte proasta, Petrom isi propusese sa inchida temporar activitatea pe decembrie. De comun acord cu sindicatul, conducerea de la Doljchim si cea a Petrom s-a decis ca partea de amoniac sa functioneze pana pe 10 ianuarie, lucru care s-a si intamplat", a declarat liderul de sindicat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO