ZF 24

Parlamentul ungar a adoptat Lex MOL

09.10.2007, 16:12 12

Parlamentul ungar a aprobat astazi legea care permite blocarea tentativelor de preluare a companiilor locale considerate de importanta strategica, informeaza Budapest Business Journal.

Companiile mentionate in actul normativ cunoscut sub denumirea de "Lex MOL" sunt MOL, firmele regionale din domeniul gazelor naturale si al electricitatii, uzina nucleara de la Paks si alte sapte centrale energetice, National Power Line Company (OVIT) si Hungarian Transmission System Operator Company (MAVIR).

Ofertantul trebuie, conform acestei legi, sa ataseze ofertei o strategie de afaceri aprobata de propriul consiliu director. De asemenea, ofertele publice nu pot fi repetate intr-o perioada de sase luni. Managementul companiilor de importanta strategica va avea mai mult timp pentru a lua masuri impotriva unei preluari, printre care si achizitia unui pachet de peste 10% din propriile actiuni.

Grupul petrolier austriac a lansat recent o oferta pentru preluarea integrala a companiei MOL, in valoare de 11,2 miliarde de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO