ZF 24

Nou record pe piata jocurilor video: "Call of Duty: Modern Warfare 2" are vanzari de 310 milioane dolari in prima zi de la lansare

12.11.2009, 15:22 47

Producatorul de jocuri Activision Blizzard a anuntat ca a vandut4,7 milioane copii ale jocului "Call of Duty: Modern Warfare 2",valoarea totala a vanzarilor ridicandu-se la 310 milioane dolari inprima zi de la lansare, un nou record pentru industria jocurilorvideo.

Jocul lansat marti a fost cel mai asteptat debut al anului,fanii shooter-ului stand la cozile de la magazinele de retail cuore bune inainte de lansarea care a avut loc la miezul noptii.

Analistii se asteapta ca pana la finele anului sa fie vanduteintre 11 si 13 milioane de copii, sfidand efectele recesiunii.

Recordul anterior pentru lansarile de jocuri a fost stabilitanul trecut, cand Take-Two Interactive a lansat "Grand Theft AutoIV", care s-a vandut in 3,6 milioane unitati, sau 310 milioanedolari in prima zi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO